LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

WIJZIGINGEN OVERDRACHTSBELASTING 2021

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en ben je als starter op de woningmarkt op zoek naar je eerste koopwoning? Weet dan dat je vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer hoeft te betalen.

Starter op de woonmarkt? In 2021 vervalt de overdrachtsbelasting

Ook voor doorstromers tot 35 jaar die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze startersregeling gaat deze vrijstelling mogelijk gelden. 

Wat is overdrachtsbelasting precies?

Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt wanneer je een huis koopt. Mensen die nieuw zijn op de woningmarkt, starters, betalen op dit moment 2% van de koopsom als overdrachtsbelasting voor woningen.

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de overdrachtsbelasting voor starters tussen de 18 en 35 jaar vervalt in 2021.

Woningmarkt toegankelijker maken

Voor starters is het erg moeilijk om ertussen te komen op de woningmarkt. Met het verlagen van de overdrachtsbelasting, wil het kabinet de markt wat meer openbreken. Een ander probleem is dat veel beleggers woningen opkopen. Voor hen stijgt de overdrachtsbelasting per 1-1-2021 juist naar 8%.

Wat jij moet weten

Ben je dus van plan om je eerste woning te kopen en heb je je droomhuis nog niet gevonden? Dan kan het lonen om even te wachten met het ondertekenen van een koopcontract. Er zijn nog wel een aantal onduidelijkheden aan deze nieuwe wetgeving. Wil je zeker weten dat jij in aanmerking komt of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met de makelaars van Linda Makelaardij.


Terug naar overzicht