background

Huis taxeren

Huis taxeren

Je hebt een taxatierapport nodig

Het taxeren van je woning is specialistenwerk. Je kan een taxatierapport nodig hebben voor de aankoop van je nieuwe huis, het oversluiten van je hypotheek of een verbouwing waar je extra geld voor wil lenen. De geldverstrekker eist dat het taxatierapport onafhankelijk is opgesteld, oftewel de taxateur mag niet betrokken zijn (geweest) bij de aan- of verkoop van de woning. Daarnaast wordt bijna altijd een gevalideerd taxatierapport gevraagd. Dit houdt in dat een gekwalificeerd instituut (NWWI) het rapport controleert of het voldoet aan de kwaliteitseisen die geldverstrekkers stellen aan een taxatierapport.

"Een taxateur uit de regio, die kan de markwaarde van mijn huis toch het beste vaststellen?"

Waarom LiNDA Makelaardij als taxateur

Als gecertificeerd NRVT Register-Taxateur zorgt onze makelaar voor een overzichtelijk taxatierapport dat is gevalideerd door het keuringsinstituut NWWI. Nadat de afspraak voor de taxatie van de woning is gemaakt komt de makelaar je woning bekijken en inmeten. Ter plekke worden er foto`s gemaakt van de belangrijke vertrekken, de bouwkundige staat en de buitenkant van de woning. Daarna wordt het taxatierapport zorgvuldig uitgewerkt waarbij de foto`s worden toegevoegd en de volgende punten worden meegenomen:

 • locatie
 • functionele indeling
 • oppervlakte en inhoud
 • perceelsgrootte
 • staat van onderhoud (aanzienlijk uitgebreid per oktober 2021)
 • isolatievoorzieningen
 • bestemming en bestemmingsmogelijkheden
 • rechten en plichten zoals een recht van overpad of erfpacht
 • kadastrale gegevens en kadastraal onderzoek
 • financiële toestand Vereniging van Eigenaars bij appartementen
 • risico`s: zoals asbest, grondvervuiling, funderingsproblematiek

Het nieuwe taxatierapport per oktober 2021

De taxatiebranche en geldverstrekkers ontwikkelden samen een nieuw model taxatierapport Wonen 2021. Vanaf oktober 2021 gaan alle woningtaxateurs met het nieuwe model werken. De werkzaamheden van de taxateur nemen aanzienlijk toe ten opzichte van het voorgaande model taxatierapport.

Het nieuwe rapport stelt strenge eisen aan de vaststelling van de bouwkundige conditie én het vaststellen van de kosten van herstel van achterstallig onderhoud en bouwkundige gebreken.

Voordat je opdracht geeft voor een taxatierapport vragen wij je aandacht voor het volgende:


- Heb je een woning gebouwd vóór 1993? Dan kunnen wij je woning taxeren mits je een bouwkundig rapport kan overleggen die niet ouder is dan 1 jaar;

- Heb je een appartement gebouwd vóór 1993? Dan kunnen wij je appartement taxeren mits je een bouwkundig
rapport die niet ouder is dan 1 jaar en/of een actuele MeerjarenOnderhoudsPlanning(MJOP) kan overleggen;

- Heb je een woning gebouwd in of na 1993 maar deze vertoont bouwkundige en/of onderhoudstechnische gebreken? Dan kan het zijn dat wij, voordat het rapport wordt afgerond, alsnog een bouwkundig rapport adviseren. Het taxatierapport zal dan verder worden uitgewerkt en afgerond zodra het bouwkundig rapport bij ons binnen is. Je hebt dan altijd de mogelijkheid om de taxatie te annuleren waarbij wij de helft van de taxatiekosten in rekening brengen.

- Wij helpen je graag met het aanvragen van een bouwkundig rapport bij een onafhankelijk bouwkundig keuringsbureau. De kosten van een bouwkundig rapport zijn gemiddeld € 350,- tot € 400,- inclusief BTW

Daarom kies je voor LiNDA Makelaardij

Je hebt een standaard taxatierapport binnen 5 tot 10 werkdagen in huis. Wist je dat de kosten van een taxatierapport aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting?

Tarieven gevalideerde rapporten met een bouwkundige keuring of met een bouwjaar in of na 1993 in goede staat:
- Taxatierapport NWWI gevalideerd woonhuis € 750,-
- Taxatierapport NWWI gevalideerd appartement € 850,-
- Taxatierapport NWWI gevalideerd inclusief marktwaarde voor- en na verbouwing € 850,-
- Taxatierapport NWWI gevalideerd nieuwbouwwoning, woning in het buitengebied prijs op aanvraag
- Taxatierapport NWWI gevalideerd hoger segment (vanaf € 900.000,-) prijs op aanvraag
- Taxatierapport NWWI gevalideerd in verhuurde staat en Bijzonder Beheer Taxaties prijs op aanvraag

Alle tarieven zijn inclusief BTW

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Is alles duidelijk? Geef dan direct opdracht voor een taxatie van je woning door onderstaande velden in te vullen. We gaan dan meteen voor je aan de slag.

 

 

Kantoor Linda Makelaardij