LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

VERGROOT DE WAARDE VAN JE WONING MET EEN OPGEKNAPTE TUIN

We besteden het vakantiebudget vanwege het coronavirus massaal aan het opknappen van de tuin. Blijf jij ook thuis deze zomer? Of ga je wel weg, maar ben je ook van plan om je huis te verkopen? Ook dan is het een goed idee om je voor- en achtertuin onder handen te nemen. Een mooie tuin vergroot namelijk de waarde van je woning.

Waardestijging door goed onderhouden tuin

De meerderheid van de Nederlandse huizenkopers koopt het liefst een woning die al af is. Hoe je tuin is afgewerkt en verzorgd, telt daarom behoorlijk mee in de waardebepaling van je huis. Volgens onderzoek van de Rabobank bedraagt de waardestijging van het huis tot wel twee of drie keer de investering in de tuin. Mooi meegenomen toch? Met deze tips ben je goed voorbereid op de verkoop van je huis: 

Ruim netjes op

Zorg dat er geen onnodige spullen in je voor- en achtertuin rondslingeren. 

Maak goed schoon

Verwijder onkruid met schoonmaakazijn en spuit tegels schoon met een hogedrukspuit. En vergeet ook niet om een doekje over je tuinmeubelen te halen.

Maaien, snoeien en beplanting

Voeg goed geplande bomen, struiken of planten toe. Een paar mooie potplanten en bloeiende eenjarige bij de voordeur zorgt voor een mooie ingang. En pas op dat je niet alles in je tuin snoeit, zo behoud je enige privacy. 

Verlicht je tuin voldoende

Een goed verlichte tuin nodigt extra uit, zorgt voor sfeer én is minder aantrekkelijk voor inbrekers. 

Controleer schilderwerk

Hoe ziet de schutting in je tuin eruit? Staan er planken scheef en moeten die vervangen worden? Of is de schutting toe aan een likje verf? 

Decoreer voor sfeer

Een kleurrijk kussentje in je tuinset of een mooie kaars op tafel kan soms al wonderen doen bij een eerste indruk.

Lees in deze blog meer tips om je goed voor te bereiden op de verkoop van je huis.

Overkapping of buitenkeuken

Heb jij een overkapping of buitenkeuken in je tuin? Goed nieuws: een woning met een overkapping of buitenkeuken (ook wel veranda genoemd) is extra populair. En zorgt ook voor een waardestijging van je huis. Vergeet ook je veranda niet schoon te maken, op te ruimen en sfeervol aan te kleden. Heb je geen veranda, maar wel een schuur? Hiervoor geldt hetzelfde.

Huis verkopen of kopen?

Maak een goede eerste indruk bij potentiële kopers. LiNDA Makelaardij in Woerden helpt je graag bij de verkoop van je huis. Neem vrijblijvend contact op.


Terug naar overzicht