LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

SUBSIDIE WONING ISOLEREN

Overweeg je om je huis te laten isoleren? Dan is er goed nieuws! De overheid stelt weer subsidies beschikbaar voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Verduurzaming begint tenslotte al bij je eigen huis.

Waarom je woning isoleren?

Met een goed geïsoleerd huis breng je je energieverbruik en energiekosten omlaag. En je ervaart meer comfort. Isolatie houdt namelijk in de winter de warmte in huis vast en sluit de warmte in de zomer lang buiten. Je hoeft dus veel minder te stoken om het warm te krijgen. Daarnaast dempt goede isolatie geluid van buitenaf. Gegarandeerd meer woonplezier!

Subsidie voor isolatiemaatregelen

De kosten kunnen een reden zijn om de verduurzaming van je woning uit te stellen. Gelukkig stelt de overheid de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) beschikbaar van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. De SEEH stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in woningen. Je kunt ook subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een warmtepomp, biomassaketel of andere verwarmingsbron.

Isolatiemogelijkheden

Je kunt verschillende plekken in je woning isoleren: vloeren, muren, ramen en het dak. Welk isolatiemateriaal je het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van je woning. Isoleren kan met: hardschuimplaten, isolatiedekens van glas- of rotswol, polystyreenplaten of korrels, PIR-platen, PUR-schuim en papiervlokken of inblaas wol.

Ben je op zoek naar een nieuwe woning die al goed geïsoleerd is? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend aankoopgesprek.


Terug naar overzicht