LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

NIEUWBOUW ZONDER AANKOOPMAKELAAR

Ben je op zoek naar een geschikt nieuwbouwhuis? Of heb je al iets op het oog? Zoals het nieuwbouwproject Hof van Leyland in Woerden? Dan kan het interessant zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Doe je het liever zelf? Dan hebben we een aantal handige tips voor je.

7 tips voor de aankoop van een nieuwbouwhuis

Meer dan 40% neemt bij de aankoop van bestaande huizen een aankoopmakelaar mee. Opvallend is dat dit bij de aankoop van nieuwbouw een stuk lager is. Terwijl een aankoopmakelaar ook hier toegevoegde waarde heeft. Als je het toch liever zelf doet, kunnen deze tips helpen bij de aanschaf van een nieuwbouwhuis. 

Bezoek de plek. Een nieuwbouwhuis kopen is nog spannender dan een bestaande woning. Je kunt deze namelijk niet bezichtigen. Wat je wel kunt doen is de plek bezoeken waar de woning komt te staan. Wat voor gevoel krijg je daarbij?

Vergelijk de bouwtekening. Leg de tekening van je potentiële huis over de tekening van je huidige huis. Zo kun je de afmetingen beter vergelijken.

Meet de meubels. Die van de bouwtekening en je eigen meubels. Let op dat eettafels vaak staan ingetekend met stoelen.

Bestudeer de ramen. Kijk goed naar de afmetingen van de ramen en wat het doet voor het licht in je woning. Vanaf waar kun je naar buiten kijken? En wanneer komt er zon naar binnen?

Bestudeer de tuin. Op veel plaatsen is een uitbouw van vier meter toegestaan. Wat zou het voor jouw tuin betekenen als je buren dit van plan zijn?

Verken de buurt. Bekijk het bestemmingsplan van de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld de parkeerdruk of de zon in je tuin beïnvloeden.

Maak een lijst van het meerwerk. En bestudeer de afwerking goed. Zo weet je zeker dat je binnen je budget blijft. Op de koopsom v.o.n. komt gemiddeld zo`n 10% extra kosten houd daar rekening mee.

Aankoopmakelaar Woerden

Toch liever deze zaken met een gerust hart aan een aankoopmakelaar overlaten? LiNDA Makelaardij helpt je graag bij de aankoop van jouw droomhuis. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

 


Terug naar overzicht