LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

HOE WERKT AANKOOP

Huis kopen? Lees hier de stappen hoe een aankoop van een huis werkt met de hulp van LiNDA Makelaardij.

Punt 1: Een zoekopdracht voor je nieuwe huis

Begin met het inventariseren van je woonwensen, wat vind je belangrijk aan je nieuwe huis en waar moet de woning minimaal aan voldoen? Vul daarna een zoekopdracht in. Je ontvangt zo mogelijk dagelijks het nieuwe woningaanbod op maat via WhatsApp of in je mailbox.

Punt 2: Je droomhuis komt voorbij wat nu? 

Dit is het moment waarop je actie gaat ondernemen en contact met ons opneemt zodat we een afspraak kunnen maken. De woningen in Woerden en omgeving kunnen snel verkocht worden en meteen handelen is daarom belangrijk.

Punt 3: Bezichtiging inplannen

We overleggen samen of je eerst zelf het huis bekijkt of dat we meteen met je meegaan. Als je kiest voor eerst zelf kijken dan gaan we graag de tweede bezichtiging met je mee om de woning kritisch te beoordelen.

Heb je een mooi huis op het oog in de omgeving van Woerden? LiNDA Makelaardij is specialist in Woerden, Harmelen, Zegveld, Kamerik, Montfoort, Linschoten, Oudewater, Hekendorp, Papekop, Snelrewaard, Waarder, Driebruggen, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Zwammerdam, Woerdense Verlaat, Nieuwkoop en Kockengen.

Punt 4: Nabespreken en overleg

Mocht de bezichtiging positief zijn verlopen en je blijft enthousiast over het huis dan wordt er samen met jou besproken wat de vervolgstappen zullen zijn. Moet er bijvoorbeeld nader onderzoek gedaan worden op het gebied van bouwkundige zaken, bestemmingsplannen, bouwplannen in de omgeving, bodemvervuiling, kadaster, eigendomstitels en/of de algehele toestand van een Vereniging van Eigenaren bij appartementen.

Punt 5: Onderhandelen over de aankoopprijs

Er zijn verschillende strategieën om een onderhandeling te starten. Samen bespreken we de juiste onderhandelingsstrategie en de gewenste (ontbindende) voorwaarden. Als alles helder is zullen wij contact opnemen met de verkopende partij, meestal de verkopend makelaar, om de onderhandelingen op te starten. Je wordt van iedere stap binnen de onderhandeling goed op de hoogte gehouden. Dit is altijd een spannend proces.

Benieuwd wat zo`n onderhandeling je oplevert? Bekijk hier de tarieven van LiNDA Makelaardij.

Punt 6: Overeenstemming

Als er overeenstemming is bereikt en je bod is geaccepteerd dan zal de verkopend makelaar een koopovereenkomst opstellen waarin de afspraken worden vastgelegd. Jouw persoonlijke gegevens inclusief de gemaakte afspraken leveren wij aan bij de verkopend makelaar zodat deze in de overeenkomst opgenomen kunnen worden.

Punt 7: Bouwkundig onderzoek

Mocht een bouwkundige keuring of ander nader onderzoek aan de orde zijn dan is dit het moment waarop dit wordt uitgevoerd. Ken je zelf geen bouwkundig adviesbureau? Dan kunnen wij je adviseren in een keuze voor een onafhankelijk keuringsbureau uit de regio en de afspraken inplannen hiervoor. 

Punt 8: Koopovereenkomst

Het concept van de koopovereenkomst opgesteld door de verkopend makelaar wordt door ons gecontroleerd en we nemen dit samen door. Na de ondertekening door koper(s) en verkoper(s) kan de koopovereenkomst worden verzonden naar het notariskantoor van jouw keuze.

Punt 9: Hypotheek en financiering

Het is verstandig vooraf te kijken wat je wil en kan lenen voor de aankoop van een huis of wat je kan besteden. Als je een hypotheek nodig hebt dan is dit het moment dat je officieel een aanvraag mag indienen. Als hier vragen over zijn dan kunnen wij je hierin begeleiden.

Punt 10: Overdracht bij de notaris

Voordat het officiële moment is aangebroken om de handtekening bij de notaris te zetten voor de overdracht van je nieuwe huis, krijg je als koper de gelegenheid om de woning te inspecteren. Dit doen we samen zodat we kunnen kijken of de woning wordt opgeleverd zoals is afgesproken. Daarna worden de meterstanden opgenomen en gaan alle partijen naar de notaris. Na het tekenen van de akte van levering ben je officieel eigenaar en krijg je de sleutels overhandigd.

Gefeliciteerd en alvast veel woonplezier!


Terug naar overzicht