LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

CORONA STABILISEERT DE WONINGMARKT

De hele wereld staat op z’n kop. Het coronavirus leidt tot economische onzekerheid. Maar wat betekent de crisis voor de woningmarkt?

Als Makelaardij in de regio Woerden delen we graag onze huidige ervaring met je. En een aantal landelijke en lokale cijfers van vóór de coronacrisis vanuit de NVM.

Landelijke cijfers woningmarkt vóór de coronacrisis

In de cijfers van het eerste kwartaal van 2020 is duidelijk te zien dat de daling van het woningaanbod sterk doorzet. We bereikten het laagste aantal in 20 jaar tijd. Ook het aantal transacties neemt iets af. In vergelijking met het eerste kwartaal in 2019 zie je dat er meer (10,6%) vrijstaande woningen zijn verkocht en juist minder (9,4%) appartementen. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt € 326.000,- met een gemiddelde verkooptijd van 41 dagen.

Regio Woerden vóór de coronacrisis

In Woerden, Lopik, Montfoort en Oudewater is een daling zichtbaar in het woningaanbod van bijna 25%. De vraagprijzen zijn ruim 13% gestegen en de verkoopaantallen verschillen per woningtype. Zo is er een daling zichtbaar in het aantal verkochte appartementen, tussenwoningen en vrijstaande woningen. Bij hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen is juist een stijging zichtbaar. Ook in de regio Woerden daalt het aantal transacties en stijgen de transactieprijzen. Zo’n 60% van het woningaanbod wordt boven de vraagprijs verkocht. Met een gemiddelde verkooptijd van 37 dagen.

Invloed coronacrisis

We merken dat de woningmarkt stabiliseert. Er worden namelijk meer huizen in de verkoop gezet. Zo ligt het aantal te koop gezette woningen tijdens de intelligente lockdown ruim 3% hoger dan een jaar geleden. Dit leidt tot meer evenwicht tussen vraag en aanbod. Oftewel: een gezondere woningmarkt.

Hét moment om een huis te kopen of verkopen

Niemand weet wat er in de toekomst gebeurt. Dus ben je toe aan een nieuwe woning? Dan is nu het juiste moment. LiNDA Makelaardij helpt je graag op een verantwoorde manier bij de koop of verkoop van je woning. Met prachtige 360 graden foto’s, een professionele woningvideo en een unieke eigen website. Neem gerust contact op.


Terug naar overzicht