LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

7 REDENEN WAAROM JE HUIS VERKOPEN IN DE WINTER SLIM IS

Je huis verkopen? Je hoeft echt niet te wachten tot de lente weer aanbreekt. Ik geef je 7 redenen om je huis te verkopen in de wintermaanden.

1. Minder concurrentie

In de lente en zomer worden er traditioneel meer huizen te koop aangeboden. Dat betekent dat je meer moeite moet doen om de aandacht van kopers te trekken. In het winterseizoen is er juist minder woningaanbod. Jouw huis valt daardoor op en krijgt de volle aandacht.

2. Meer serieuze kopers

Niet iedereen die huizen bekijkt wil ook echt iets kopen. Omdat er in het voorjaar zoveel aanbod is, is een bezichtiging laagdrempelig. Maar jouw verkoop blijft uit. In de winter zijn er meer serieuze kopers die hard hun best doen om nu hun nieuwe huis te vinden. Heb jij liever 20 nieuwsgierige kijkers of 5 potentiële kopers tijdens je bezichtiging?

3. De prijs die je wilt

Weinig concurrentie betekent minder prijzenoorlog. Tijdens onderhandelingen kun je vasthouden aan je prijs. Een serieuze koper met weinig andere opties zal sneller de vraagprijs voor je huis bieden of zelfs meer.

4. Kersverse ouders willen meer ruimte

Feit: in september worden de meeste baby’s geboren. Veel gezinnen komen in de maanden daarna tot het besef dat hun huis eigenlijk te klein is. Ze willen het nieuwe jaar graag starten met een nieuwe, grotere gezinswoning. Met jouw huis kun jij ze de oplossing bieden.

5. Goede voornemens van kopers

Aan het einde van het jaar gaan mensen nadenken over hun volgende stappen. Een nieuwe baan in een andere stad, samenwonen of alleen verdergaan, of eindelijk dat droomhuis kopen. Die groep heeft een nieuw huis nodig. En laat jouw huis nu net te koop staan.

6. Winterse gezelligheid scoort

Nederlanders houden van gezelligheid. Een open haard, sfeerverlichting, sneeuw in de tuin, de geur van appeltaart. Toon in de koude (feest)maanden hoe winterklaar jouw huis is. In een gezellig warm huis ziet jouw potentiële koper zichzelf graag thuiskomen.

7. Meer geld voor je nieuwe huis

Verkoop je jouw huis in de wintermaanden, dan heb je in het nieuwe jaar meer geld te besteden. Handig als je nog een nieuwe woning gaat zoeken. Je kunt dan snel reageren en de aankoop vlotter dan je concurrenten afronden.

Ook je huis verkopen?

Bij de verkoop van je huis kun je wel wat hulp gebruiken. Maar een makelaar kiezen is niet makkelijk, dat snap ik. Daarom kom ik graag vrijblijvend bij je langs om jouw wensen en mijn werkwijze te bespreken. Maak een afspraak.


Terug naar overzicht