LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE 2021

Per 1 januari 2021 stijgt de NHG-kostengrens van € 310.000 naar € 325.000. Als je een woning koopt met een maximale koopsom van € 325.000,- k.k. dan kan je NHG aanvragen. Ga je energiebesparende maatregelen treffen? Dan kan je nog eens 6% extra lenen binnen de NHG. De premie die woningkopers betalen voor het afsluiten van een NHG, blijft 0,7%. Deze premie is aftrekbaar van de belasting.

De NHG wil met het laten stijgen van de kostengrens de woningmarkt toegankelijker maken en het verantwoord financieren van een woning bereikbaarder maken voor mensen met een laag of middeninkomen.

Wat is de NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de garantie die je in Nederland kan krijgen als je een hypotheek afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat jouw hypotheek past bij je inkomen. Je hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud. Kun je door omstandigheden je hypotheek niet meer betalen, dan kijkt de NHG samen met je hypotheekverstrekker of je geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken.

Wanneer en hoe sluit je een NHG af?

Je kunt een lening met NHG afsluiten als je een woning koopt of als je je woning verduurzaamt, verbouwt of renoveert. Dit doe je via je hypotheekverstrekker.

Meer weten? Wil je meer weten over de NHG of zoek je een huis rond de NHG-grens? Neem dan contact op met Linda Makelaardij via 0348 - 75 22 30 of mail naar: info@lindamakelaardij.nl


Terug naar overzicht