LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

HUIZENPRIJZEN IN 2020 NAAR RECORDHOOGTE

In 2020 stegen huizenprijzen in het hele land naar een recordhoogte. Dit komt onder meer door het dalend aanbod van woningen. Ook in de regio Woerden zien we de trend van aanbodschaarste en prijsstijgingen.

In de regio Woerden zijn in het vierde kwartaal van 2020 de vraagprijzen met 13,3% gestegen ten opzichte van 2019. In het laatste kwartaal stonden er vrijwel geen appartementen te koop en daalde het aanbod woningen met 36%.

Er zijn in het laatste kwartaal van 2020 nu 211 woningen verkocht. Dat is een stijging van het aantal transactie van 21%.

Tussenwoningen zijn het meest verkocht: 86 stuks, een stijging van 28%. Vrijstaande woningen zijn 70% meer verkocht, maar er werden slechts 28 twee-onder-één kap- woningen verkocht.

Van alle woningen wordt 68% boven de vraagprijs verkocht en is de gemiddelde verkooptijd 24 dagen.

De woningschaarste is in de regio een stuk heviger dan afgelopen jaar. Daarbij blijkt uit onderzoek dat er maar weinig andere regio’s zijn met een lagere krapte-indicator. Gevolg is dat starters nauwelijks iets betaalbaars kunnen vinden en dat zij vaak buiten de regio een huis kopen. Goed nieuws is dat wel de nieuwbouwproductie sterk is verbeterd.

Ben jij op zoek naar een woning in de regio Woerden of wil je juist je huis verkopen? Linda Makelaardij helpt je graag. Ook zijn wij verkopend makelaar van het prachtige nieuwbouwproject Ritmeester in Linschoten. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 0348-752230 of mail naar: info@lindamakelaardij.nl

 

 


Terug naar overzicht