LiNDA MAKELAARDIJ
background background

Nieuws

CREËER EEN OPTIMALE WERKPLEK IN JOUW WONING

Waar de meeste mensen voorheen voornamelijk iedere dag op kantoor te vinden waren, is dat nu anders. Thuiswerken is het nieuwe normaal. Efficiënt thuiswerken kan het best in een goed ingerichte werkruimte. Hoe zorg je nu voor die optimale werkplek in je woning? Linda Makelaardij geeft je tips.

Door het toenemende thuiswerken neemt ook de interesse naar woningen met een werkruimte toe. Het is natuurlijk erg fijn om een plek in huis te hebben waar je je kunt afsluiten van alle prikkels in huis. Wij hebben regelmatig woningen in ons bestand waar ruimte is voor een aparte werkplek- of werkkamer. Maar ook zonder aparte werkkamer kun je een plekje in huis omtoveren tot de ideale werkplek.

Wij geven vier tips voor het creëren van een prettige werkomgeving in je eigen huis: 

Werk in het licht

Om goed en gezond te kunnen werken, heb je licht nodig. Daglicht heeft een positieve werking op je stemming, prestatie, concentratie en alertheid. Zorg er dus voor dat jouw werkplek genoeg daglicht binnenlaat. Lukt het niet om met voldoende daglicht te werken, kies dan voor een lamp met biodynamisch licht. Dit licht verandert van lichtintensiteit en kleur en zorgt zo voor een optimale werksfeer. 

Zorg voor groen

Het is bewezen dat planten je productiviteit verhogen met gemiddeld 15 procent. Ook verhoogt het je werkgeluk en ervaar je minder stress. En planten brengen natuurlijk een gezellige sfeer.  

Denk aan ARBO

Het is de taak van werkgevers om voor een gezond ingerichte thuiswerkplek te zorgen. Natuurlijk kun je zelf ook genoeg doen om veilig en verantwoord te werken. Denk bijvoorbeeld aan de juiste hoogte van je beeldscherm en bureau, een stoel met goede rugleuning en voldoende licht. 

Zorg voor een afgesloten/aparte ruimte

Het prettigst werk je natuurlijk in een aparte werkruimte. Wanneer je écht een eigen ‘kantoor’ creëert, is het makkelijker om geconcentreerd te blijven werken zonder afleidingen. Niet in elke woning is er een mogelijkheid om je helemaal af te zonderen van alle verleidingen. Experimenteer eens waar in huis jij het meest productief en geconcentreerd kan werken en richt deze plek dan in als jouw thuiswerkplek.

Linda Makelaardij helpt je graag met optimaal wonen. Zoek jij een ander huis met meer ruimte of een andere indeling dan je huidige woning? Kom gerust bij ons langs om ons aanbod te bekijken. En houd natuurlijk onze social mediakanalen in de gaten!


Terug naar overzicht